DİYARBAKIR / BİSMİL - Fatıma Zehra İmam Hatip Ortaokulu

Fatıma Zehra İmam Hatip Ortaokulu

Altıok Mahallesi 3.cadde no26/1 Bismil /Diyarbakır
Vizyon
İlgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda kendini yenileyebilen, milli ve manevi değerlere önem veren, ahlaki değerlere azami önem gösteren saygı, başarılı ve mutlu bireyler yetiştirmek.
Misyon
Çağın ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi ve beceriye sahip ,Kendine güvenen Yaşadığı toplumla olumlu ilişkiler geliştirebilen,Olaylara çok yönlü, önyargısız bakabilen, İşbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın,Lider özellikli bireyler yetiştirmek.
Başarılar
Okulumuz 2016-2022 yılları arası temel eğitimden ortaöğretime geçiş sınavlarında tüm okullar içinde en fazla nitelikli liselere öğrenci kazandıran okul olmuştur. 2022 yılında yapılan LGS ´de mezun olan 65 öğrencimizden 10 öğrencimiz Fen Lisesi, 9 öğrencimiz Anadolu Liselerine , 23 öğrencimiz de proje okulları Fen ve Sosyal Bilimler Lisesine yerleşerek ilçede 1.lik ipini göğüslemeye devam etmiştir.
Öğretim Şekli :TAM ZAMANLI
08:20/14:30
YÜRÜME
ŞEHİR İÇİ YAPILMAKTADIR.
İLÇE MERKEZİNDE
İL MERKEZİNE 52 KM UZAKLIKTA. İLÇE MERKEZİNDE
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda öğrencilerimize yönelik Futbol ve Masa Tenisi çalışmaları yapılmaktadır.